skip to content

 

 

 

AAP, opvangcentrum voor uitheemse zoogdieren.
 
AAP is een Europees opvangcentrum voor apen en kleine uitheemse zoogdieren zoals wasberen, neusberen en prairiehondjes. De dieren zijn afkomstig uit de illegale handel, louche dierenparkjes, circussen en proefdierlaboratoria of ze zijn afgestaan door particulieren. Vaak zijn de dieren er slecht aan toe door vereenzaming, slechte voeding en te kleine behuizing.
 
Bij AAP krijgen ze de rust en verzorging om te herstellen en te leren weer met soortgenoten om te gaan. Daarna wordt er een geschikt herplaatsadres gezocht in de vorm van een gerenommeerde dierentuin of een reservaat. Helaas is niet elk dier te herplaatsen. Voor hen heeft AAP permanente opvang gerealiseerd, zoals in Almere de Apeneilanden en het Chimpanseecomplex, en in Spanje het project Primadomus.  Helaas blijft de stroom dieren in nood nog altijd toenemen. Preventieve voorlichting aan particulieren, instellingen en overheden is daarom een tweede belangrijke doelstelling van AAP.
 
Ga naar www.aap.nl voor meer informatie.
 
* Alle prachtige foto's die u op deze website ziet voor stichting AAP zijn speciaal gemaakt door fotografe Petra Sonius.
 
 
Stichting AAP ontving van ons de eerste cheque!
Op 2 april j.l. mochten wij op hun bijzondere locatie in Almere de eerste cheque uitreiken aan de medewerkers van Stichting AAP. Ons bezoek, de cheque en de GroenBekers werden warm in ontvangst genomen door Loes van Doveren en Marilou Phielix. Nu met zijn allen aan de slag zodat we de Stichting kunnen helpen om zoveel mogelijk apen een fijne toekomst te bieden.