skip to content

 

 

 

 

Het concept
Frans van Hettema, eigenaar en directeur van de groothandel voor duurzame artikelen 'Eco-Concepts' ontwikkelde in de zomer van 2011 geheel op eigen kracht het concept van de GroenBeker. "Bij de ontwikkeling van de GroenBeker® is 'People, Planet, Profit' altijd mijn leidraad geweest. Mijn grootste wens was een assortiment wegwerp-artikelen aan te bieden die volledig composteerbaar zijn, een korte logistieke afhandeling hebben en tegelijkertijd vrij van kinderarbeid, kernenergie en vrij van andere fossiele brandstoffen. Onze samenwerking met de goede doelen maakt het MVO aspect van de bekers compleet. Ik durf nu met een gerust hart te zeggen: De GroenBeker is de duurzaamste beker ter wereld. De compensatie die het gebruik van een GroenBeker oplevert overschrijdt de footprint. En daar was het mij nu juist om te doen!"
 
Het merk
Stoop & Simon Gamified Experience Marketing heeft met veel enthousiasme en overgave gewerkt aan het concept GroenBeker.   De uitdaging was een pakkende naam te ontwikkelen dat meteen de lading dekt waar het concept voor staat. Maar ook een makkelijke naam dat snel kon worden opgepikt. Na vele brainstormsessies was de GroenBeker geboren, inclusief een fraai vormgeven logo en bijbehorende huisstijl. Het was voor Stoop & Simon een mooie gelegenheid om een bijdrage te mogen leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).
www.stoopsimon.nl
 
Het ontwerp en de dtp
Nadat het bureau van Stoop en Simon de basis van het concept had uitgewerkt tot het merk 'GroenBeker' met bijbehorende huisstijl elementen ging dtp-er Elias Timmer aan de slag. De definitieve ontwerpen voor de PLA-bekers, de koffie-bekers en de website komen allemaal van zijn hand. Inmiddels zijn we een jaar verder en heeft Elias ook de ontwerpen voor onze posters, banners en de gevelreclame van het nieuwe pand voor zijn rekening genomen. Een echte topper in zijn vak. Wij zijn Elias dan ook bijzonder dankbaar voor zijn niet aflatende inzet om van de GroenBeker een succes te maken.
 
 
De hosting en ICT oplossingen
ERC-automatiseringen is al sinds de oprichting van ons bedrijf hèt adres voor al onze hosting en ICT producten. ERC-automatiseringen is aangesloten bij het Green Fan programma voor 'groene' hosting: Green Fan programma
Het Green Fan programma is een collectief van IT bedrijven die een wezenlijke bijdrage willen leveren aan het milieu. Gezamenlijk met onze partners en eindgebruikers zorgen wij ervoor dat uw applicaties op een efficiënte en milieu vriendelijke manier beschikbaar worden gemaakt.