skip to content

 

De GroenBeker®  =  100% natuurlijk                                                                                   

Een wegwerpbeker verkopen die 100% duurzaam is, kan dat?. Bij GroenBeker®.nl zijn we er van overtuigd dat het met de juiste inspanningen heel ver komen. We laten je graag zien hoe wij dat doen.

 

De EN13432 certificering en waar het voor staat                                                               

Onze koffiebekers zijn gemaakt van PEFC gecertificeerd papier met een coating van EcoFlex®, vrij van GM mais. De beker is gecertificeerd volgens de Europese norm EN13432 voor composteerbaarheid, en voorzien van een herkenbaar kiemplant logo. Dit kiemplant logo mag alleen gedragen worden door bekers die het certificaat EN13432 dragen. Deze bekers zijn in een composteer installatie binnen 60 dagen terug gebracht tot compost. Tijdens dit proces kan er biogas worden gewonnen, waarmee we groene stroom kunnen opwekken of waar we auto’s op kunnen laten rijden.

 

Natureworks PLA = uitstraling van plastic, maar 100% natuurlijk                                  

Onze koude dranken glazen zijn gemaakt van PLA (maïs) van Natureworks™. Deze bekers hebben de fantastische eigenschap dat we ze oneindig kunnen blijven recyclen. Het grote voordeel hiervan is dat we maar een fractie van de energie nodig hebben voor dit proces. Maar nog belangrijker; door te recyclen hebben geen landbouwgrond, water, energie en bestrijdingsmiddellen nodig! Dit is dus een serieuze oplossing voor afval, grondstoffen, en het energie probleen. Natuurlijk kan deze beker ook probleemloos worden gecomposteerd, zolang er geen goede inzamelpunten zijn voor PLA. Indien uw organisatie te klein is om de bekers te recyclen of  aan te bieden om te composteren, geen nood! De bekers kunnen ook bij het restafval worden verbrand. Omdat het verbrandingsproces plaatsvindt met nieuwe koolstoffen, wordt er tijdens de verbranding groene stroom opgewekt. In de korte video van Natureworks wordt iets meer uitgelegd over het product PLA.

 

 

 

Welke certificaten zijn belangrijk als je een composteerbare beker aanschaft?         

 

Europese productie garandeert; korte logistiek en controle op certificaten                

De GroenBeker wordt in Europa geproduceerd. Hierdoor zijn de logistieke afstanden kort, waardoor er veel minder Co2 vrijkomt dan bij bekers die uit Azië geïmporteerd worden. Tijdens het productieproces wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van energie die afkomstig is van waterkrachtcentrales. De GroenBeker is in bezit van alle certificaten van leveranciers die dit bevestigen en wij controleren regelmatig of deze informatie nog klopt.

Ondanks al onze inspanningen om een hele duurzame beker te leveren blijft er altijd nog een kleine hoeveelheid Co2 uitstoot die voornamelijk afkomstig is uit het logistieke proces. Deze Co2 uitstoot wordt door GroenBeker® gecompenseerd door het planten van nieuwe bomen. Dit doen wij in samenwerking met…(Binnenkort!). Wij zullen een keer per jaar op onze website een overzicht plaatsen van de activiteiten op dit gebied.

 

Een schoner milieu en een evenwichtige maatschappij met gelijke kansen             

Naast onze heldere doelstellingen voor een schoner milieu willen we ons ook inzetten voor een evenwichtige maatschappij met gelijke kansen voor iedereen. Zowel in ons eigen land als internationaal. Daarom werkt GroenBeker® samen met een aantal goede doelen. Via deze partners willen wij onze maatschappelijke betrokkenheid tot leven brengen. Samen werken aan een schoner milieu maar ook aan een betere toekomst voor toekomstige generaties.

 

Hoe we dat doen?                                                                                                                   

GroenBeker® betaald € 2500,= per 1.000.000 bekers aan het goede doel dat op de beker staat vermeld. Daarnaast zullen we ons inzetten om verschillende projecten van de goede doelen te promoten via onze website en diverse social media. Per jaar worden er in Nederland ca. 6.000.000.0000 (6 miljard) bekers verbruikt. Wanneer iedereen een GroenBeker® zou gebruiken kunnen wij € 150.000,= doneren aan deze goede doelen! En daarvan zou bijvoorbeeld Plan Nederland met hun aandeel 500 kinderen een jaar lang naar school kunnen laten gaan! Het enige dat u hoeft te doen is koffiedrinken!

De GroenBeker® maakt het verschil. Doe mee!

 

“Be the change you want to see in the world”

Mahatma Gandhi